Нашият уеб сайт използва бисквитки, необходими за правилното му функциониране. Вижте повече
×
Безплатна доставка при поръчка над 200 лева!
 

Условия за връщане и рекламация


УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ (Отказ от сключения договор)

 1. Клиентът може да се откаже от сключения договор за покупка на стока от Магазина www.kava-fashion.com без да подава причина в рамките на 14 дни от датата на доставка. За да се откаже от сключения договор, клиентът попълва формуляра достъпен на потребителския си профил или попълва формуляр за упражняване право на отказ, достъпен на https://www.kava-fashion.com/image/Resignation.pdf.
 2. Клиентът трябва да върне продукта на Продавача в рамките на 14 дни от датата на получаване на стоката.
 3. Продукта трябва да бъде върнат от Клиента до ТОП ЯХТИНГ ЕООД чрез Еконт ЕООД до офис "София Света Троица" в опаковката, в която го е получил, заедно формуляра за упражняване право на отказ, с допълнителното оборудване и аксесоари, без наложен платеж, за сметка на Клиента. Връщаният продукт трябва да е без следи на използване. Ако продуктът има следи на използване или пратката е изпратена с наложен платеж, ТОП ЯХТИНГ ЕООД си запазва правото да не приеме отказа.
 4. Стоката трябва да се върне заедно с получения документ за продажбата. Ако сроковете за отказ от договора са преминати, ТОП ЯХТИНГ ЕООД ще върне обратно стоката на клиента за негова сметка.
 5. ТОП ЯХТИНГ ЕООД връща платената от клиента цена за продукта в рамките на 14 дни от обратното получаване на продукта, на посочената от клиента на формуляра за упражняване на отказ банкова сметка.
 6. В случай на ефективен отказ от договора, договорът се счита за невалиден.

 

РЕКЛАМАЦИИ И ЗАМЯНА

 1. Асортиментът предлаган от магазина е от легален източник, е оригинален и има гаранция за качество от производителя. За оригиналността на асортимента предлаган от ТОП ЯХТИНГ ЕООД носи отговорност ТОП ЯХТИНГ ЕООД.
 2. Клиентът има право да направи рекламация в Магазина поради дефект на стоката. Рекламациите са разглеждани от Продавача. Всички претенции свързани с рекламацията, следва да бъдат отправяни към Продавача.
 3. Рекламации касаещи асортимента предлаган от ТОП ЯХТИНГ ЕООД, се предявяват по електронен път, изпращайки имейл на адрес shop@kava-fashion.com или чрез попълване на съответния формуляр достъпен през потребителския профил.
 4. Рекламацията трябва да съдържа: име, фамилия, имейл адрес посочен при поръчката, дата на поръчка, номер на поръчката, описание на събитието касаещо рекламацията или други обстоятелства имащи отношение към рекламацията, както и очакването на клиента относно уреждането на рекламацията.
 5. Ако данните или информацията посочени в рекламацията са непълни, преди разглежнето ѝ, ТОП ЯХТИНГ ЕООД ще изиска клиентът да допълни тези данни или изпрати допълнителна информация.
 6. Ако закупения продукт има дефект, клиентът може:
  а. да изиска смяната на продукта с нов. Предвид късите серии на продукция, може да се случи, че няма да имаме възможност да заменим закупен от нашия магазин продукт на нов, в случай на рекламация. В този случай ще върнем сумата платена за продукта или ще го заменим с друг продукт, който е наличен, в зависимост от предпочитанията на клиента. Ако дефектиралия продукт бъде заменен с нов, разходите по връщането на продукта обратно, както и изпращането на новия продукт са за сметка на Продавача.
  б. да изиска отстъпка от заплатената цена. Клиентът може да изиска от продавача намаление на цената във връзка с рекламацията. Продавача взима това решение индивидуално, на база изпратената от клиента информация и обстоятелствата на възникването на дефекта.
  в. да се откаже от договора. Ако продавачът няма възможност да смени продукта с нов, клиентът може да анулира договора договора едностранно. За повече детайли за анулирането на договора вижте секция „Отказ от сключения договор“
 7. Рекламацията обхваща: фабрични дефекти, в това число конструктивни и технически, напр. фабрични повреди на елементите, закопчалки, ципове.
 8. Гаранцията не обхваща повреди, възникнали в резултат от всекидневната употреба (напр. протрити ръбове на чантата, протрити дръжки, зацапвания, сцепване на материала в мястото на прегъване, потъмняването на медни синджирчета в златен цвят), неправилна употреба (напр. сцепени дръжки), недостатъчна грижа, натурални промени в материала или повреди причинени от собственика или трети лица, вкл. декоративни елементи.
 9. Връщането на парите, в случай на отказ от договора, е по посочена от клиента банкова сметка. Ако цената или нейна част е била платена чрез промоционалния код, клиентът ще получи обратно стойността, която реално е платена от клиента.
 10. Ако рекламацията е приета от ТОП ЯХТИНГ ЕООД, Клиентът може да декларира изрично, че иска да смени продукта на друг на стойност равна или по-ниска от продукта, който е предмет на рекламация. Ако Клиентът избере замяна на по-скъп продукт, условието за неговата доставка е заплащане на разликата в цената. Ако Клиентът избере замяна на по-евтин продукт, разликата между двата продукта ще бъде възстановена на клиента.
 11. В случай, че рекламацията е счетена за неоснователна от ТОП ЯХТИНГ ЕООД, Клиентът може да внесе искане за преразглеждане на решението на продавача. ТОП ЯХТИНГ ЕООД разглежда искането за преразглеждане на решението своевременно, но не по-късно от 30 календарни дни от датата на получаване на искането. В изключително сложни случаи, в които не е възможно да се отговори в рамките на горния срок, ТОП ЯХТИНГ ЕООД информира клиента за причините за забава и кои са обстоятелствата, които следва да бъдат изяснени и прогнозния срок за изясняването им, като този срок не може да е по-дълъг от 60 дни от датата на получаването на искането.
 12. Продавача отговаря за дефекти на продуктите, ако са били установени до две години от доставката им.
 13. По-горните изисквания, касаещи процеса по рекламация, не нарушават и не ограничават правото на клиента да направи рекламация съгласно действащото законодателство. По-горните изисквания, касаещи потребителите, трябва да се интерпретират всеки път съгласно действащото законодателство.
 14. Клиентът, бъдейки потребител, може да използва извънсъдебни начини за разглеждане на рекламацията и задоволяване на претенциите. По-подробна информация по този въпрос, може да намерите на адрес: http://ec.europa.eu/odr. Целта на платформата ОРС е извънсъдебно решаване на спорове, възникнали между потребители и търговци във връзка с търговски трансакции.